Ietstof

Tijdstip
13u - 18u
Genre
Workshop
Boodschap
Solidariteit, duurzaamheid, recycling, upcycling
Meer info
website facebook

IetStof vzw s een atelier waar stof een (t)huis heeft. Een magisch oord voor duurzaam en ecologisch materiaal... een rustgevend plek waar iedereen welkom is. Fadime Tezerdi biedt met dit project mogelijkheden aan jongeren met moeilijke leefsituatie om terug te integreren in de maatschappij. Jongeren krijgen een veilige omgeving, die hen en hun verleden respecteert, maar anderzijds hen stimuleert om verantwoordelijkheid op te nemen en het eigen leven terug uit te bouwen. Samen met de jongeren brengt Fadime een drieledig aanbod op Ubuntu Festival:

  • Restjes stof worden omgetoverd/omgenaaid tot vodjes,handdoekjes, kleine watjes enzovoort. De perfecte aanvulling op de workshop van Anne Drake die ecologische poetsproducten maakt.
  • Wat kan Ubuntu Festival doen met haar oude banners? Wel, we doneren dezen aan IetStof die hiermee alvast aan de slag zijn gegaan en kleine zakjes hebben gemaakt waarin aardappelen geplant kunnen worden. Recycle of eerder upcycle? Wat maakt het uit, deze mobiele tuintjes kan iedereen zetten of hangen om aardappelen te kweken. Uiteraard kunnen andere groenten thuis door de festivalbezoekers worden toegevoegd!
  • Een live-radio-caravanneke waarbij jongeren radio maken op en over het festival. De jongeren maken ook buiten het festival radio, maar gaan nu de uitdaging aan om dit op een andere locatie te doen.