Road of Change

Tijdstip
13u
Genre
Documentaire
Boodschap
Multicultiraliteit
Meer info
Website

Samen met Bond Zonder Naam organiseerde Vluchtelingwerk Vlaanderen een inleefreis rond het vluchtelingenthema. De deelnemers, 14 jongeren en 6 leerkrachten, trokken in de krokusvakantie doorheen Europa langs plaatsen die een belangrijke rol spelen in het Europese asielverhaal. De reis bood de jongeren de kans om te ontdekken wat de actuele uitdagingen zijn binnen het vluchtelingenthema, zowel op lokaal, federaal als Europees vlak. Tegelijkertijd gaf het hen ook de kans om te zien wat de kracht van een tolerante houding en een sterk sociaal bewustzijn kan betekenen en hoe het is om hier zelf een actieve rol in op te nemen. Ze gingen op zoek naar ‘changemakers’. Inspirerende mensen die ons confronteren met vastgeroeste denkpatronen over vluchtelingen en bewijzen dat er haalbare alternatieven zijn. ‘Changemakers’ zien oplossingen en werken toekomstgericht aan een samenleving waar vluchtelingen en asielzoekers kansen krijgen. Ze doen ons nadenken over een menselijk asiel- en integratiebeleid in België en Europa. Ze doen ons inzien dat we samen een groot verschil kunnen maken.

Road of Change is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen in samenwerking met Bond zonder Naam en met de steun van Veranderwijs.nu, Erasmus+ en FOMU – Fotomuseum Antwerpen

De documentaire is gemaakt door Zwijgen is geen optie (Zigo).

Vanaf september zal er een downloadbaar educatief pakket beschikbaar zijn, waar de video deel van uitmaakt. Wil je een publieke vertoning van de video organiseren met een inleiding of nagesprek door een van de organisatoren of deelnemers? Dat kan. Contacteer Ann Vermeulen via ann@vluchtelingenwerk.be.