Sprookjes van mijn grote moeder Lyah

Tijdstip
13u - 18u
Genre
Vertelling
Boodschap
Afrikaanse diaspora
Meer info
Website

Symbiose vzw voert een socio-cultureel en humanitair acties van bijdrage tot onze kosmopolitische Belgische samenleving. Zij legt de klemtoon op het harmonieuze samenleven van volkeren en van gemeenschappen. Haar visie is de andere te leren kennen. Ze vindt dat dit een unieke en verrijkende waarde is die mensen bevrijdt van hun angst voor het onbekende. Het welzijn van de mens staat centraal: het aanvaarden van anderen en hun verschillen, het respect en de erkenning van de menselijke natuur. Ze wil meewerken aan een optimale integratie van de Afrikaanse Diaspora in de kosmopolitische Belgische samenleving. Ze vindt het belangrijk dat de cultuur ( = identiteit ) van de Afrikaanse Diaspora onderdeel is van een optimale integratie. SYMBIOSE is een socio-culturele en humanitaire vereniging die het evenwicht nastreeft tussen twee culturen en het welzijn van elke Belgische burger. Ze werkt ook aan de interactie tussen de gemeenschappen. Onze missie is een gezonde interactie te brengen tussen de families en de sociale diensten met het oog op het oplossen van conflicten tussen ouders, kinderen en partners. Het begeleiden van individuen en gezinnen ( “empowerment” ) bij het vinden van een evenwicht tussen hun cultuur en deze van hun nieuwe samenleving.

De grondleggers van Symbiose zijn Aminata N’DIR, Bariatou Bénédicte Moussa YOROU, Khabir TCHAKONDO en Kontè Victorin SAMBIENI.

Symbiose vzw biedt huiswerkbegeleiding voor kinderen van Afrikaanse afkomst. Afrikaanse kinderen hebben vaak moeite om te volgen op school, omdat de ouders nog niet genoeg Nederlands kennen en het onderwijssysteem heel verschillend is. Daarom startten ze een project huiswerkbegeleiding. Daarvoor zoekt men nog vrijwilligers die gezinnen uit de nood willen helpen. Bent u op zoek naar hulp voor u huiswerk? Neemt gerust contact op!

Om de werking meer bekendmaking te geven en de Afrikaanse cultuur kenbaar te maken, brengt Symbiose vzw Afrikaanse sprookjes.