Verteller en vriendinnetje

Tijdstip
?
Genre
Muzikale vertelling & workshop
Boodschap
Ecologie
Meer info
website

‘Verteller en vriendinnetje’ zijn altijd op tocht. Op zoektocht. Ze zijn op zoek naar de mooiste verhalen en liedjes. Wanneer ze terug komen van hun verhalenzoektocht nodigen ze iedereen uit in hun huisje in het bos om te komen luisteren naar hun verhalen. Maar deze keer kunnen ze niet op tocht vertrekken. Hun huisje is één grote warboel en er wacht nog heel wat (muzikaal) kluswerk. Helpen jullie hen mee zodat ze toch op tocht kunnen vertrekken?

In deze muzikale workshop rond het thema klussen zetten we het samen muzikaal beleven centraal. Iedereen krijgt een instrumentje om mee muziek te maken. We leren een ritme en liedje aan, werken rond muzikale tempo’s en dynamiek.

Meer over verteller & vriendinnetje: Na vele felgesmaakte interactieve verteltochten vol muziek langs dagscholen in gans vlaanderen, bibliotheken, voorzieningen voor bijzondere doelgroepen, kinderfestivals, kinderkunstendagen,locatieprojecten voor Culturele Centra…worden ‘Verteller & Vriendinnetje’ in 2017 centrale gast op het project Luistervinken van de stad Oostende. Dit project zet het voorlezen en verhalen vertellen weer centraal . Een gans jaar lang vertellen en spelen ze muziek op verschillende plekken in Oostende. Al deze tochten monden in 2018 uit in hun eerste echte grote theatervoorstelling: ‘Verteller & vriendinnetje’s grote verhalenfestival’ waarmee ze langs de culturele centra zullen toeren vanaf 2018. Theaterbureau Garifuna (o.a Guido Belcanto, Jan de smedt) neemt de planning op zich. Filosofe Leen Verheyen (Universiteit Antwerpen) schreef de verhaaltjes die aanzetten tot zelfstandig en creatief denken en actrice Anouck Luyten (o.a winnares van de gouden leeuw Vrt) neemt de rol van knotsgekke boswachter Jetje van Parretje op zich. Ook verschijnt in Juni 2018 hun eerste cd vol met leuke liedjes die bij de verhaaltjes horen.

Toch blijven Tom Kets (verteller) en Laura Haemels (vriendinnetje) trouw aan de oorspronkelijke visie van het project: ’liedjes en muziekjes naar de kinderen brengen en dit op een laagdrempelige manier’. De muzikale klusworkshop is hier opnieuw een voorbeeld van en toont aan dat ze deze gedachte niet uit het oog verliezen.

*De spelers
Verteller: Tom Kets studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck. Hij speelde en maakte muziek voor o.a de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Het paleis, Union Suspect, Stefan Perceval. Hij won ook de Nederpopprijs in 2009 en is docent aan de academie voor muziek en woord te Boom

Vriendinnetje: Laura Haemels studeerde af aan de pop hogeschool Limburg. Zij is pianiste bij o.a Marco Z (bekend van de Hit I’m a bird en bij Nele Needs a holiday (bekend van het één programma iedereen beroemd). Zij is ook muziekdocente.