TheColorGrey

Optreden
16u30 - 17u30
Locatie
Ubuntu hoofdpodium
Genre
Hip-hop/Rap
Website
http://thecolorgreymusic.com/

De rapper/zanger/producer TheColorGrey (aka Grey, eigenlijk Will Michiels, geboren 1994) groeide op in Antwerpen. Hij ging ook voor enkele jaren naar school in OLVI in Boom. Hij maakt al muziek van zijn tiende toen hij van zijn grote broer een oud keyboard en van zijn vader een afgedankte computer kreeg. Het werd al gauw zijn grote droom om van muziek zijn leven te maken. Na jarenlang experimenteren, zowel solo als met jeugdvrienden, vond hij zijn niveau hoog genoeg en begon hij onder de artiestennaam Grey (intussen dus TheColorGrey) songs online te droppen wat hem in de afgelopen twee jaar een fanbase en goede reputatie bij de Antwerpse incrowd opleverden.

In 2015 begon hij ook met liveoptredens meestal vergezeld door gitarist en DJ. Begin maart 2016 zette hij de song ‘Sins’ met bijhorende videoclip online, enkele weken later gevolgd door EP Do The Right Thing waarop naast de titelsong en ‘Sins’ nog vier andere tracks prijken. Hierop kwamen veel lovende reacties, zowel van het groeiende aantal fans als van heel wat kenners en professionals uit de Belgische muziekwereld. Het leverde de artiest interviews en sessies op bij Studio Brussel en FM Brussel, die allebei ‘Sins’ ook in hun playlist opnamen. Op de maandelijkse hiphopplaylist van musicdiscoveryplatform 22tracks was Grey met ‘Sins’ wekenlang de meest trending track in Brussels. Opmerkelijk is verder dat hij niet enkel zijn eigen lyrics schrijft, rapt en zingt, maar ook zijn eigen beats en producties maakt. Na enkele jaren met beide namen actief te zijn geweest besliste Grey in mei 2016 om voortaan als artiest onder de naam TheColorGrey door te gaan.

In de zomer van dat jaar tekende TheColorGrey bij Warner Music Benelux, waar hij in november ook de single 'Silence Speaks' op uitbracht. 5 mei 2017 was dan weer de dag dat REBELATION verscheen, zijn debuutplaat. Unaniem lovend onthaald, en door de pers omschreven als "de verse wind die de Belgische urban scene nodig had".

'On & On' en 'Need To Know' werden snel opgenomen in radioplaylists, en eindigden hoog in De Afrekening. In Between Phases was de EP die in november 2017 verscheen, en in het voorjaar van 2018 komt er alwéér een nieuw plaatje uit van de muzikant. Goede tijden voor de Belgische hiphop, en daar heeft TheColorGrey veel mee te maken.