Corona richtlijnen

De festivalorganisatie leeft de verplichtingen, richtlijnen en aanbevelingen van de overheden volledig na. Deze kunnen in de aanloop naar of tijdens het festival op elk moment wijzigen. Dergelijke wijzigingen en de eventuele gevolgen van gewijzigde verplichtingen, richtlijnen en aanbevelingen van de overheid waar wij geen controle over hebben, geven geen recht op annulatie, vergoeding, compensatie of terugbetaling.

Verplichtingen, richtlijnen en aanbevelingen van de overheden bij de start van de voorverkoop in juni 2021.

Hoe geraak je voorlopig binnen op Ubuntu Festival? Dit kan met één van volgende certificaten:

coronacertificaten

COVID SAFE UBUNTU FESTIVAL

Ubuntu Festival is een Covid Safe Event.
Dat wil zeggen dat elke bezoeker, ouder dan 12 jaar, een identiteitskaart en Covid Safe Ticket moet laten zien aan de ingang.

 • Wat is een Covid Safe Ticket
  Het Covid Safe Ticket bevestigt dat je gevaccineerd, recent getest of hersteld bent van Corona. Dit Covid Safe Ticket is persoonlijk en komt in de vorm van een QR-code. Ben je ziek of vertoon je symptomen zoals bijvoorbeeld koorts? Blijf dan voor de zekerheid en ieders veiligheid thuis.
   
 • Waar haal ik een Covid Safe Ticket?
  Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je download op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app.
   
 • Vanaf wanneer is mijn Covid Safe Ticket geldig
  Je Covid Safe Ticket is geldig van zodra je een vaccinatiecertificaat bezit waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19
  of 
  een negatief PCR-testcertificaat bezit (opgelet: deze is geldig de dag van de test + 48 uur)
  of
  een negatief antigeen(snel)testcertificaat bezit (opgelet: deze is geldig de dag van de test + 24 uur)
  of
  een herstelcertificaat bezit (opgelet: maximaal 6 maanden oud) die aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

  Opgelet! Zelftesten zijn niet geldig.

 

 • Ik heb geen smartphone, wat nu?
  De QR-codes kunnen ook opgevraagd worden op bijvoorbeeld: Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten.
  Via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50.
   
 • Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?
  Het Covid Safe Ticket is gratis.
  Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat. Kinderen, jongeren en volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren kunnen tijdens de maanden juli, augustus en september 2 keer gratis getest worden. Je kunt hiervoor gratis PCR-testcodes aanvragen.
   
 • Wat met mijn privacy?
  Bij het scannen van jouw certificaat moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. Dat moet een identiteitsdocument met biometrische gegevens zijn. Een rijbewijs mag dus ook.
  Bij het scannen van jouw CST op een evenement worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met Ubuntu Festival of een bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is). Deze informatie wordt nergens bijgehouden.
   
 • Zijn mondmaskers verplicht?
  Gelieve een mondmasker te dragen tot aan de Covid safe controle. Wanneer je in orde bent met jouw CST, kan het masker af. Op het terrein zijn mondmaskers niet verplicht. Ze zijn ook niet verboden. Als je wil kan je steeds een mondmasker opzetten.
   
 • Is er nog social distancing?
  Van zodra je op het terrein bent vervalt de social distancing. Er mag gedanst worden!
   
 • Zijn er nog maatregelen van toepassing op het terrein?
  Er is een beperkte capaciteit op het terrein, met ruim voldoende ruimte per bezoeker. Ook voorzien we nog alcoholgel, en zullen we oppervlakten blijven ontsmetten. Handen wassen of ontsmetten na een toiletgebruik is verplicht.
   
 • Wat met kinderen onder 12 jaar?
  Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. (Neem aub een kids-ID mee waarmee je de leeftijd kan aantonen.) Iedereen ouder dan 12 jaar kan een Covid Safe Ticket aanvragen
   
 • Wat met artiesten en medewerkers?
  Iedereen die voor of achter de schermen aanwezig is op Ubuntu Festival moet een geldig Covid Safe Ticket laten scannen voor ze het terrein kunnen betreden.
   
 • Wat als je niet tijdig gevaccineerd geraakt voor ons festival?
  Sommige -18 jarigen zullen niet tijdig gevaccineerd geraken en omdat we hen ook een fijn festivalweekend willen geven organiseren we sneltesting op zaterdag en zondag vanaf 12u30. De test dient gereserveerd te worden via onze ticketwebsite (https://bit.ly/3uUnid4) met een extra ticket van €5 (bovenop je gewone festivalticket). De testen zijn beperkt, dus wees er snel bij.
 • Bij een positief resultaat dienen wij de betreffende persoon af te zonderen en zal deze persoon het terrein moeten verlaten. Wij zijn genoodzaakt om dit ook te melden aan de contacttracing.

 • Nog vragen?
  Meer info kan je vinden op https://covidsafe.be/ of stuur ons een mailtje via: info@ubuntufestival.be